Welkom op de site van het MAG museum

MAG staat voor Maastrichts Aardewerk en Glas. Een museum waarop Maastricht jaloers kan zijn.......... 

BELANGRIJKHet MAG museum gaat weer open!
Vanaf 1 juni is het MAG museum weer iedere donderdag, zaterdag en zondag weer van 13:00 tot 17:00 uur geopend.

Echter alleen op afspraak. We hebben tijdslots van één uur. U kunt een afspraak maken voor 13:00, 14:00, 15:00, en 16:00 uur. Maximaal 4 tot 8 personen per uur. Afspraken maakt u telefonisch op 0573 - 45 10 10 op donder- zaterdag of zondagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur of tijdens de openingstijden.

De laatste weken hebben wij gebruikt om de collectie uit te breiden, o.a. met een vroege tekening van Hermanus Berserik. Hermanus Berserik was een leerling van Willem Jacob Rozendaal aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
In 1942 maakte Hermanus Berserik een portret van zijn leermeester Willem Jacob Rozendaal. Museum MORE in Gorssel besteedde in 2017 met een boeiende overzichtstentoonstelling ruime aandacht aan Hermanus Berserik.
Van Rozendaal vindt u in het MAG museum een zeer uitgebreide collectie aardewerk en glas. De meest uitgebreide collectie te zien in een Nederlands museum.

Bij het MAG museum vindt u een zeer uitgebreide collectie van Maastrichts glas- en aardewerk. Al het glaswerk is ontworpen door Willem Jacob Rozendaal (1899-1971). Rozendaal heeft tussen 1928 en 1938 een zeer omvangrijke collectie glas ontworpen. Naast glas is er ook Maastrichts aardewerk uit dezelfde periode te zien. Er is aardewerk ontworpen door Rozendaal, maar ook aardewerk van de bekende kunstenaar Edmond Bellefroid te zien. 

Andere kunstenaars waarvan u werken kunt zien zijn: Max Verboeket (glas), Pieter Stockmans (keramiek), Leen Muller (keramiek), H.G.H. Cuypers (glas), Camille Zeguers (keramiek), Louis Bogtman (batik op hout) en Eduard Bischoff (houtsnede)